Skip to main content
Nieuws

Theater aan het Vrijthof treedt toe als nieuwe partner Maastricht Convention Bureau

Met de start van het nieuwe theaterseizoen 2022-2023 zet het Theater aan het Vrijthof fors in op het aantrekken van vele cultuurliefhebbers in de regio. Daarnaast rekent het Theater ook op de komst van meer internationale bezoekers uit de zakelijke congresmarkt dankzij de aansluiting bij  het partnernetwerk van Maastricht Convention Bureau (MCB). Het congresbureau is het eerste aanspreekpunt voor internationale congresorganisatoren en adviseert hen over de mogelijkheden van locaties in Maastricht en regio. Met het Theater aan het Vrijthof voegt MCB vanaf 1 juli 2022 een multifunctionele evenementlocatie met een bijzondere cultuurhistorie toe aan het meer dan zeventig leden tellende partnernetwerk.

Het Theater aan het Vrijthof ademt historie door de vestiging in een stadspaleis uit 1805 aan de noordzijde van het Vrijthof. Ooit in gebruik als klooster en gevangenis is het Theater nu uitgegroeid tot een multifunctioneel gebouw, dat dienst doet als concertzaal, schouwburg en evenementlocatie. Jaarlijks vinden zo’n 500 voorstellingen plaats, variërend van toneel, opera, moderne dans, ballet, gerenommeerde musicals als Les Miserables, muziek, show en cabaret. De twee theaterzalen beschikken samen over een capaciteit van meer dan duizend bezoekers. Aansluitende multifunctionele ruimtes, zoals de Edmond Hustinxzaal en de foyers, lenen zich goed voor ontvangsten, borrels en diners die vaak tijdens meerdaagse congressen worden georganiseerd.

Kansen in internationale congresmarkt

De tendens in de internationale congresmarkt is positief nu zakelijke ontmoetingen weer volop mogelijk zijn. Dit biedt vele kansen voor Maastricht. Het MCB speelde hier in het voorjaar direct op in met een driedaagse VIP-tour in de stad voor geïnteresseerde congresorganisatoren, waaraan ook André Rieu meewerkte. Ook trekt het congresbureau alle registers open om Maastricht en regio als congresbestemming op de kaart te zetten in het buitenland, zoals op sales missies door Amerika en door deelname aan vakbeurzen in Europa.

Hoewel de internationale concurrentie tussen steden en regio’s in het aantrekken van congressen groot is, weet Maastricht zich goed te onderscheiden volgens Jurgen Moors, Directeur Maastricht Convention Bureau: “De evenementenbranche is sinds de pandemie veranderd en dat zien we terug in de wensen van onze opdrachtgevers. Er is internationaal een groeiende behoefte om elkaar zakelijk weer face-to- face te ontmoeten, op een veilige manier. Het kleinschalige en compacte karakter van Maastricht spreekt velen om die reden aan. De ruime keuze die de stad daarbij biedt aan evenementlocaties, restaurants en hotels maakt Maastricht tot een aantrekkelijke congresbestemming. Met het Theater aan het Vrijthof verwelkomen we weer een nieuwe partner, die zowel in culturele als historische zin waarde toevoegt aan ons regionale netwerk van congrespartners.’

Subscribe to our newsletter

Stay informed through our quarterly newsletter and get valuable insights and all the latest information needed for planning your next conference in Maastricht!