Skip to main content
In the spotlight

Sebas ten Tije – Derlon Hotel

Iedere maand lichten wij een van onze partners en de organisatie waar hij/zij werkzaam is uit, en zetten we hem/haar in de ‘spotlight’. Deze maand is dat Sebas ten Tije, General Manager, Derlon Maastricht.

Waarom heeft u gekozen voor de functie die u bekleedt?

Na mijn afronding van de opleiding bij de Hoge Hotelschool Maastricht heb ik altijd binnen hotels gewerkt. Ik heb 16 jaar lang in het buitenland mogen wonen en werken op de mooiste locaties voor de meest exclusieve hotels. De gastvrijheid die centraal staat binnen deze hotels is ook mijn basis voor mijn functie. Dit staat centraal in alles wat ik doe. Dus toen de kans kwam om terug te komen naar Maastricht om de functie van directeur van Derlon over te nemen, was dit een gemakkelijke keuze. De locatie van dit hotel inclusief de mooie geschiedenis geeft een geweldige basis om van dit hotel een succes te blijven maken.

Wat zijn de meest recente ontwikkelingen binnen uw organisatie? (HR/renovatieplannen etc.)

Sinds mijn start hier bij Derlon Maastricht hebben we goed gekeken naar de personeelsstructuur en daar zijn ook een aantal aanpassingen gemaakt om ervoor te zorgen dat er volledig duidelijkheid bestaat over de verantwoordelijkheden van elke medewerker inclusief de bijdrage die iedereen binnen zijn/haar functie levert aan de verbetering van onze gastenervaring. Daarnaast zijn de puntjes op de i gezet om ervoor te zorgen dat het hotel product vernieuwend en relevant blijft.

Welke uitdagingen komt u tegen binnen uw organisatie of voor deze regio?

Het creëren van een goede stabiele personeelsbasis blijft altijd een uitdaging, zeker ook binnen de Horeca. Maastricht heeft een groot aanbod van studenten die allemaal beschikbaar zijn om bijbaantjes te hebben en daarmee werken we veel samen om met een geselecteerde groep toch een stabiele basis te hebben.

Wat heeft u bereikt, waar u het meest trots op bent?

Binnen de korte tijd die ik tot nu toe heb gehad sinds mijn begin hier hebben we samen met het Derlon team al meerdere successen behaald, waaronder een introductie van een geheel nieuwe menu kaart, een opening van een vernieuwd terras, en het behalen van de publieksprijs voor “beste terras van Limburg” door de lezers van Chapeau Magazine.

Wat doet u het liefst wanneer u niet aan het werk bent?

Op dit moment is het herontdekken van Maastricht mijn leukste bezigheid buiten mijn tijd in het hotel. Ik vind het heerlijk om rond te lopen binnen en buiten de stad om gewoon de sfeer van Maastricht op me te nemen. Daarnaast genieten van het gastronomische aanbod van deze stad.

Wat betekent het Maastricht Convention Bureau voor u?

Het MCB is voor mij een belangrijke partner binnen Maastricht. Onze samenwerking is van belang om beide de stad te blijven profileren en daarbij ook de lokale spelers zoals Derlon Maastricht bij te betrekken zodat al onze gasten weten wat voor kwaliteitservaring wij kunnen leveren.

Subscribe to our newsletter

Stay informed through our biannual newsletter and get valuable insights and all the latest information needed for planning your next conference in Maastricht!