Skip to main content
In the spotlight

Robbin Grouwels – In the Spotlight

Iedere maand lichten wij een van onze partners en de organisatie waarin hij/zij werkzaam is uit middels een interview. Dit interview plaatsen we vervolgens in de zogeheten rubriek ‘spotlight’. Deze maand is dat Robbin Grouwels, Managing Partner van Klinkhamer Group | conferences & events.

Waarom heeft u gekozen voor de functie die u bekleedt?
Ik werk reeds 9 jaar bij Klinkhamer Group | conferences & events. Ik ben er zelfs begonnen als stagiaire en heb het bedrijf daarmee ook zien groeien. Ik heb in de afgelopen jaren ontzettend veel geleerd. Toen Niels Klinkhamer mij in 2018 vroeg of ik interesse had om een deel van de aandelen over te nemen hoefde ik daar natuurlijk niet lang over na te denken. We zitten volledig op één lijn wat betreft de toekomstvisie en ik ben er natuurlijk trots op om samen met Niels en ons team aan deze weg te mogen timmeren.

Wat zijn de meest recente ontwikkelingen binnen uw organisatie?
We richten ons steeds meer op de internationale associatiemarkt. We verleggen dus de focus van het regionale/nationale karakter naar internationaal. Dit willen we ook in onze communicatie beter naar voren laten komen. We voelen aan alles dat we daar klaar voor zijn. Met name onze business development tak wordt daarom steeds belangrijker. We worden er steeds meer bedreven in om meerdaagse conferenties naar een regio te halen, iets waarvan uiteindelijk de hele regio profiteert.

Welke uitdagingen komt u tegen binnen uw organisatie of voor deze regio?
Onze branche trekt weer aan. Het blijft onze grootste uitdaging om er continu voor te zorgen dat er voldoende en goed opgeleide mensen ons team blijven versterken. Vooral omdat de werkdruk bij ons veel pieken en dalen kent is het lastig om het juiste aantal personen aan een congres te koppelen. We zoeken daarom nu juist wat overcapaciteit om zodoende de pieken op te vangen. Als we er voor kunnen zorgen dat we druk zijn in de rustige periodes, hebben we controle in de drukkere tijden.

Wat heeft u bereikt, waar u het meest trots op bent?
De vele mooie projecten die ik in de afgelopen jaren heb mede mogen coördineren. Of een project nou groot of klein is maakt voor mij geen verschil. Het meest trots ben ik op de diverse projecten waarbij het Koninklijk huis aanwezig was. Denk aan de Opening van de Groene Loper of 200 jaar Koninkrijk met Koning Willem-Alexander.

 Wat doet u het liefst wanneer u niet aan het werk bent?
Ik ben mijn hele leven al met muziek bezig. Mijn opa, Frans Dizy, zong als solist bij De Zingende Pótsvrouwe en schreef ook diverse liedjes in het Maastrichts. Dat heb ik dus met de met de paplepel ingegoten gekregen. Recentelijk werd ik gevraagd om bij de Limburgstalige band ‘Bieske’ te komen spelen, waar ik erg veel voldoening uit haal. Het is voor mij dé manier om even alles los te laten. Verder hou ik van lekker eten, voetbal en doe ik graag vrijwilligerswerk.

Wat betekent het Maastricht Convention Bureau voor u?
Het Maastricht Convention Bureau is niet alleen voor ons maar voor de hele regio de belangrijkste partij voor het op de kaart zetten van Maastricht als zakelijke destinatie. Toen wij vorig jaar Sander Janssen als business developer aannamen maakten we niet alleen meer gebruik van de expertise van het MCB maar trekken we ook samen met het MCB en het MECC op om congressen naar onze regio te halen. Dat is uiteraard ons gezamenlijk doel: Maastricht nog beter op de kaart zetten als internationale congresstad!

 

Subscribe to our newsletter

Stay informed through our quarterly newsletter and get valuable insights and all the latest information needed for planning your next conference in Maastricht!