Skip to main content
In the spotlight

Pierre Haenen – In the Spotlight

Iedere maand lichten wij een van onze partners en de organisatie waarin hij/zij werkzaam is uit middels een interview. Dit interview plaatsen we vervolgens in de zogeheten rubriek ‘spotlight’. Deze maand is dat Pierre Haenen, Directeur/Gastheer van Château Neercanne.

Waarom heeft u gekozen voor de functie die u bekleedt?
Het is altijd mijn ambitie geweest om binnen de horeca ofwel een bedrijf te leiden dan wel een eigen onderneming te starten. Toen ik als student solliciteerde bij Oostwegel Collection, was dit mede vanwege de doorgroeimogelijkheden. In de afgelopen jaren heb ik mijzelf mogen ontwikkelen van medewerker bediening tot restaurantmanager. In mei kwam het bericht dat de heer Harkema met pensioen ging. Toen heb ik besloten te solliciteren en mijn kans te grijpen om Directeur/Gastheer van één van de mooiste kastelen van Nederland te worden. Een droom die uitkwam!

Wat zijn de meest recente ontwikkelingen binnen uw organisatie?
Aankomend jaar staat de overdracht van de heer Oostwegel naar zijn zoon Camille Oostwegel Junior op de planning. Een mooi jaar waarin wij als Oostwegel Collection weer nieuwe stappen gaan zetten. Wat Château Neercanne betreft, zijn recentelijk onze beider restaurants gerestyled door binnenhuisarchitect Roelfien Vos. Het klassieke jasje is gebleven, maar nu met moderne accenten.

Welke uitdagingen komt u tegen binnen uw organisatie of voor deze regio?
Wij, als regio, mogen onszelf meer zien als metropool. We denken vaak te klein en onderschatten dat we echt in een hele mooie regio wonen. Alles ligt ook nog eens op steenworp afstand van elkaar. 15 minuten met de trein in Limburg is even lang als een gemiddelde tramreis in Amsterdam. Voor ons als organisatie blijft het aantrekken van medewerkers in deze branche een uitdaging.

Wat heeft u bereikt, waar u het meest trots op bent?
De afgelopen jaren heb ik een enorme ontwikkeling mogen meemaken en de recentelijke promotie had ik niet kunnen maken zonder het team dat ik hiervoor mocht leiden. De stappen die wij samen hebben genomen, hebben mij deze kans geboden. Daarnaast ben ik ongelooflijk trots op hoe mijn vriendin en ik er elke keer in slagen om de liefde voorop te laten gaan, ondanks dat er soms weinig tijd voor elkaar is. We zorgen dat we altijd goed met elkaar in gesprek blijven en daarop ben ik beretrots.

Wat doet u het liefst wanneer u niet aan het werk bent?
Het is heel afgezaagd, maar ik ga toch het liefst naar een restaurant als ik vrij ben. Samen met mijn vriendin laat ik me dan graag onderdompelen in de gastvrijheidswereld. Ik kan genieten door te observeren hoe de gastheren en gastvrouwen de verschillende gasten in de watten leggen. Horeca is een passie, die moet je en kun je voelen bij de mensen die dit schitterende vak uitoefenen.

Wat betekent het Maastricht Convention Bureau voor u?
Het Maastricht Convention Bureau is een sterke partner in de regio. Met een gedegen en doordacht plan zorgen zij ervoor dat onze regio beter wordt gepromoot op de zakelijk markt. Zij zijn voor ons een van de verbindingen met de zakelijk markt. Ze zetten in op de relatie met de klant, iets wat wij vanuit onze organisatie waarderen en zelf uitdragen.

Subscribe to our newsletter

Stay informed through our quarterly newsletter and get valuable insights and all the latest information needed for planning your next conference in Maastricht!