Skip to main content
Nieuws

Persbericht: Nieuw jaar Kasteel de Hoogenweerth start voortvarend met samenwerking Maastricht Convention Bureau

Maastricht, 20 januari 2022 – Kasteel de Hoogenweerth in Maastricht sluit zich vanaf januari 2022 aan als partner van Maastricht Convention Bureau. Het congresbureau is internationaal actief in het bevorderen van zakelijk toerisme en promoot Maastricht en regio als congresbestemming. Als onafhankelijke partij wijst zij Europese en Amerikaanse congresorganisatoren op passende congres- en evenementlocaties, restaurants, hotels en andere servicepartners. Met Kasteel de Hoogenweerth voegt zij een exclusieve evenementlocatie toe aan het meer dan zeventig leden tellende partnernetwerk.

Exclusief karakter Kasteel de Hoogenweerth

Het 14e-eeuwse jachtkasteel, gelegen op een 4.5 hectare groot privé landgoed aan de oevers van de Maas, biedt volop mogelijkheden voor evenementen aansluitend op congresprogramma’s. Zo biedt het landgoed een prachtig decor voor welkom recepties en netwerkborrels, zowel in zomerse sferen in de kasteeltuin als in de winter in verwarmde paviljoens. Zakelijke reizigers genieten van luxe en internationaal georiënteerde catering in een oase van rust, in de buurt van het levendige stadscentrum en van hun congresaccommodatie.

Kasteel de Hoogenweerth vormt voor Van Melick Groep de eerste eigen locatie in Maastricht, naast hun diverse andere evenementlocaties in de regio Zuid-Limburg. “Als team van Kasteel de Hoogenweerth is het onze missie om een professioneel en exclusief service- en kwaliteitsniveau neer te zetten voor onze gasten, of het nu een hotelovernachting, huwelijksfeest, of business event betreft,” aldus accountmanager Tatjana Kicken.

Proactieve benadering congresmarkt

De internationale congresmarkt staat onder druk door de Covid-19 crisis en zal in 2022 nog te maken hebben met verschuivingen en annuleringen. Congresorganisatoren plannen echter doorgaans voor de langere termijn, waardoor het congresbureau nu al boekingen voor de komende vijf jaar in het vizier heeft. Het belang van de promotie van Maastricht en regio als congresbestemming blijft dan ook onverminderd groot volgens Jurgen Moors, Directeur Maastricht Convention Bureau:
“Wij zijn verheugd met de toetreding van Kasteel de Hoogenweerth als nieuwe partner binnen ons regionale netwerk van congrespartners. Met deze uitbreiding van onze portefeuille als het gaat om feest- en dinerlocaties kunnen wij onze zakelijke cliënten nog beter van dienst zijn als congres community. Wereldwijd zien wij bij congres organisatoren de niet aflatende behoefte om elkaar zakelijk, op een veilige manier, in fysieke vorm te ontmoeten. Samen met onze partners blijven wij dan ook proactief Maastricht en de omliggende regio als toonaangevende congresbestemming op de kaart zetten.”

Subscribe to our newsletter

Stay informed through our quarterly newsletter and get valuable insights and all the latest information needed for planning your next conference in Maastricht!