Skip to main content
In the spotlight

In the Spotlight – Jos Hermans

Iedere maand lichten wij een van onze partners en de organisatie waarin hij/zij werkzaam is uit middels een interview in onze rubriek ‘In The Spotlight’. Deze maand is dat Jos Hermans, directeur van Hotel NH Maastricht.

“Ik ben vereerd om terug te zijn op het punt waar mijn carrière ooit begon. Ik ben ooit begonnen als stagiaire in dit hotel en ben inmiddels sinds meerdere jaren hoteldirecteur binnen diverse NH hotels.”

Dhr. Hermans is al sinds 2009 werkzaam bij NH Hotel Group (NH). Hij is begonnen als stagiaire binnen de serviceafdeling van Hotel NH Maastricht met als droom ooit een eigen restaurant te openen. Echter voelde hij zich al snel thuis bij NH en sprak de werkwijze en mentaliteit hem erg aan. Dankzij zijn harde werk is hij inmiddels directeur van dit prachtige hotel. Dhr. Hermans woont samen met zijn vrouw en twee zonen in Maastricht. Hij heeft voorheen veel op en neer gereisd voor zijn werk bij NH Geldrop en later ook bij NH Luxembourg. Veel vrije tijd heeft hij niet, maar hij kan zijn vrije tijd makkelijker met familie doorbrengen, nu hij als directeur van Hotel NH Maastricht terug in Maastricht is. “De timing was perfect”.

Hotel NH Maastricht ligt naast MECC Maastricht, waar jaarlijks veel internationale congressen en beurzen plaatsvinden. Mede hierdoor verblijven wekelijks zowel veel zakelijke- als Leisure toeristen in het hotel. “Het is een hele interessante markt om in te werken, daarnaast is Maastricht toch allemaal een stukje relaxter en bourgondischer dan ik gewend ben in Brabant en Luxemburg. Dat spreekt mij wel enorm aan hier in Maastricht”. Overigens heeft het hotel zelf ook meerdere vergaderruimtes, waaronder een grote met een capaciteit van pax. 200 personen. De vergaderruimtes van het hotel hebben onlangs nog een upgrade gehad. De ruimtes zijn gerestyled en bieden de vergadergasten veel benodigde faciliteiten. Ook zijn er nieuwe renovatieplannen voor o.a. de receptie van Hotel NH Maastricht. Daarnaast is de service ook wat dit hotel zo uniek maakt. Het serviceteam bestaat al jaren uit een vast team dat consistent is in het leveren van hoge kwaliteit en service. “Toen ik terugkwam in Maastricht, na zoveel jaar, viel mij meteen de oprechte service op. Mensen zijn hier echt bezig met hun vak”. Dit zorgt voor tevreden en loyale terugkerende gasten. Naast de unieke service staat Hotel NH Maastricht bekend om haar uitstekende ontbijt. Dhr. Hermans noemt het ontbijt zelfs het ‘unique selling point’ van het hotel.

Tenslotte vroegen wij dhr. Hermans wat hij van de stad Maastricht vindt. De stad spreekt hem enorm aan. Hij ziet Maastricht als een unieke stad. Een compacte, bourgondische, gastvrije stad met veel historie en met internationaal aanzien. Maar wat is dan de uitdaging binnen de regio Maastricht? “De uitdaging voor Maastricht is dat we ons als ondernemers allemaal moeten realiseren dat we ons in een compacte regio bevinden. Dit betekent dat we allemaal samen aan de kar moeten trekken, om Maastricht en de omliggende regio te positioneren. Hier zijn we allemaal verantwoordelijk voor en samen staan we immers sterker dan alleen. Het Maastricht Convention Bureau is hierbij uiteraard ook van cruciaal belang”.

 Door goed samen te werken hebben we er uiteindelijk allemaal profijt van, de hele regio.

Subscribe to our newsletter

Stay informed through our quarterly newsletter and get valuable insights and all the latest information needed for planning your next conference in Maastricht!