Skip to main content
In the spotlightNieuws

In the Spotlight – Cees Santifort

Iedere maand lichten wij een van onze partners en de organisatie waarin hij/zij werkzaam is uit middels een interview in onze rubriek ‘In the Spotlight’. Deze maand is dat Cees Santifort van het Dormio Resort in Maastricht.

Sinds 2016 is Cees manager van het enige en eerste stadsresort in Nederland: Dormio Resort Maastricht. Vanuit de regio Amsterdam en met een rijke internationale ervaring is Cees gestrand in Maastricht bij Dormio waar de hectiek van de stad zich perfect combineert met de rust en natuurlijke omgeving. Al hoewel Dormio acteert binnen de vakantieparken branche, is dit resort verre van een doorsnee vakantiepark. De formule van Dormio is gebaseerd op de ontwikkeling en bouw van luxe vakantiewoningen die vervolgens verkocht worden aan investeerders, die op hun beurt weer een samenwerking aangaan met Dormio voor de verhuur van de woningen en het management van het resort zelf. Anders dan bij de bekende vakantieparken richt Dormio zich zowel op haar investeerders, gasten/bezoekers en medewerkers. Het is dan ook de ultieme uitdaging voor Cees Santifort om deze drie groepen tevreden te stellen en te houden. Zijn doel is om van elk van hen een ambassadeur van Dormio Resort Maastricht te maken.

Toen Cees 5 jaar geleden is begonnen in Maastricht als manager bestond het resort nog niet. Architecten waren toen nog druk aan de tekentafel bezig. Dormio Resort Maastricht is dan ook in diverse fases gebouwd en de formule werd mede succesvol dankzij het continue meegroeien (letterlijk en figuurlijk) van het bedrijf. Inmiddels bestaat het park uit een 4-sterren superior hotel en ruim 30 varianten luxe woningen van 4 tot 20 personen. De luxe bestaat uit meerdere aspecten, niet alleen qua voorzieningen in comfort en grote van de woningen maar ook in services die geboden worden. Zo zijn de bedden standaard opgemaakt bij aankomst, kan men 24/7 aankomen en vertrekken en zijn zelfs 1 dagsverblijven mogelijk. De  “gewone” luxe woning  heeft standaard een sauna, mastervilla’s hebben een jacuzzi en in een bourgondisch appartement is de wijnkoelkast rijkelijk gevuld. En heb je een gezin en wil je tóch een bepaalde luxe en tijdverdrijf voor de kinderen? Geen probleem, want er zijn ook kidswoningen.

Niet alleen voor de Leisure markt is Dormio Resort Maastricht interessant maar zeker ook voor de zakelijke markt. De combinatie van een congres in de stad met daarnaast alle luxe en rust in de prachtige omgeving van her resort biedt veel mogelijkheden. Je bent in hartje Maastricht in tien minuten op de fiets, hier kun je shoppen, genieten van de historie van deze prachtige oude, sfeervolle en vooral bourgondische stad zonder kilometers te hoeven afleggen. De stad is compact en alles is makkelijk te bereiken.

“Maastricht is een aantrekkelijke en mooie stad en heeft alles. We zijn niet alleen aantrekkelijk als congreslocatie tijdens het congres maar vooral ook voor daarna”.

De golfbaan, wellness faciliteiten, fietsverhuur zijn een paar voorbeelden van Leisure activiteiten die naast een congres heel wenselijk kunnen zijn. En voor de ultieme bourgondische ervaring hoef je zelfs het park niet te verlaten want het wel bekende sterrenrestaurant “Rantree” ligt op de bovenste verdieping van het hotel in het Dormio Resort. In dit panoramarestaurant kijk je uit over het prachtige Limburgse landschap onder het genot van excellente wijnen en gerechten.

Ondanks corona was het resort afgelopen zomer volgeboekt en vierde menig Nederlander zijn vakantie in het gezellige en mooie zuiden, op 1,5 meter dankzij de ruime opzet van het park want zelfs elke woning heeft een eigen buitenterras. Service, kwaliteit en veiligheid worden zeer serieus genomen en zo heeft Cees hier ook op proberen in te spelen. Ondanks de uitdagingen die corona met zich mee brengt is en blijft Cees positief ingesteld, 2021 zal weer nieuwe kansen bieden, ook in het voorjaar.

Subscribe to our newsletter

Stay informed through our quarterly newsletter and get valuable insights and all the latest information needed for planning your next conference in Maastricht!