Skip to main content
In the spotlight

Frans Wiggers – In the Spotlight

Iedere maand lichten wij een van onze partners en de organisatie waarin hij/zij werkzaam is uit middels een interview. Dit interview plaatsen we vervolgens in de zogeheten rubriek ‘spotlight’. Deze maand is dat Frans Wiggers, directeur stichting FISH Apart Hotel Randwyck.

Waarom heeft u gekozen voor de functie die u bekleedt?
Na mijn opleiding aan de Hogere Hotelschool in Den Haag, heb ik diverse management functies bekleed bij onder anderen: Crest Hotels, Golden Tulip Hotels, Bilderberg Hotels en de Chateau Hotels van Camille Oostwegel. Sinds 2006 ben ik directeur van Stichting FISH Apart Hotel Randwyck te Maastricht. Wij combineren een 4-sterren hotel met de exploitatie van long-stay appartementen ( 147 kamers en appartementen) ontbijt service, een loungebar, fitness room en verschillende meeting rooms. Het hotel is gelegen op een strategisch locatie naast het MECC, Universiteit Maastricht, Maastricht School of Management en het Academisch Ziekenhuis. Gelegen tegenover het derde station van Maastricht. Hier ontvangen wij jaarlijks vele nationale en internationale gasten in een huiselijke en gastvrije sfeer.

Wat zijn de meest recente ontwikkelingen binnen uw organisatie?
Sinds mijn komst in het hotel heb ik verschillende renovatie projecten gerealiseerd betreffende vernieuwing van de kamers, lounge, lobby, receptie en bar. Dit heeft het hotel de 4-sterren classificatie gegeven, de Zilveren Green Key onderscheiding en een boost in de omzet en het resultaat. Wij organiseren team trainingen met de volgende thema’s: BHV, Gastvrijheid en Product kennis.

Welke uitdagingen komt u tegen binnen uw organisatie of voor deze regio?
Onze grootste uitdaging is om een goede mid-week bezetting te realiseren met een tevreden stellende ADR. Daarnaast is het ons doel om Maastricht op de kaart te zetten in heel Nederland en in het buitenland!

Wat heeft u bereikt, waar u het meest trots op bent?
Mijn grootste trots is mijn team, waarvan de leden al jaren lang in dienst zijn. Hier heerst een gezellige sfeer waar hard gewerkt wordt. De motivatie blijft stijgen door alle innovaties die het hotel realiseert.

Wat doet u het liefst wanneer u niet aan het werk bent?
Naast mijn werk breng ik graag tijd door met mijn gezin. De vrije dagen die ik heb ga ik graag op ontdekking bij de concurrentie om te ervaren hoe ik de kwaliteit van mijn hotel kan verbeteren. Ik vind het leuk om te bridgen (wat ik al doe sinds mijn 14de) en in de zomerse dagen vind ik het heerlijk om lekker een balletje te slaan met mijn zoon op de Golfbaan.

Wat betekent het Maastricht Convention Bureau voor u?
MCB zorgt voor een professionele ondersteuning op het gebied van het binnen halen van internationale congressen en meerdaagse bijeenkomsten in het MECC en in Maastricht. Ze zijn de ambassadeur en aanjager voor de economische groei van de Hotellerie in Maastricht en omgeving.

Subscribe to our newsletter

Stay informed through our biannual newsletter and get valuable insights and all the latest information needed for planning your next conference in Maastricht!