Skip to main content
In the spotlight

Floris Kemper – Kruisherenhotel

Iedere maand lichten wij een van onze partners en de organisatie waar hij/zij werkzaam is uit, en zetten we hem/haar in de ‘spotlight’. Deze maand is dat Floris Kemper, General Manager, Kruisherenhotel Maastricht.

Waarom heeft u gekozen voor de functie die u bekleedt?
Als sinds mijn 16e werk ik in verschillende hotels en droomde ik van een baan als directeur van een vijfsterrenhotel. Ik heb dat altijd gezien als een bijzonder dynamische functie waarbij je je in een doorgaans bijzondere omgeving, dag in dag uit mag inzetten om samen met een team door middel van inleving, beleving te creëren. Die droom is altijd gebleven en toen de mogelijkheid zich voordeed om bij zo’n uniek bedrijf als het Kruisherenhotel Maastricht te komen werken, was mijn interesse meteen gewekt. Dat gecombineerd met de kans om naar het mooie Limburg te komen en te werken voor het familiebedrijf Oostwegel Collection, hebben dit eigenlijk een makkelijke keuze gemaakt voor mij en mijn gezin.

Wat zijn de meest recente ontwikkelingen binnen uw organisatie? (HR/renovatieplannen etc.)
Ik ben nu zo’n 4 maanden onderweg en weet inmiddels dat het team van Kruisherenhotel Maastricht zich echt graag inzet voor persoonlijke service met veel aandacht voor de gast. Die omgeving inspireert mij dagelijks ook om met mijn team te kijken naar hoe wij onze gasten nog meer kunnen verrassen en verwennen. Wij hebben een sleutelrol als het aankomt op gasten kennis laten maken met de cultuur, natuur en omgeving. Daarmee dragen we ook bij aan het ‘succes’ van een weekendje of midweekend Maastricht, maar ook aan een zakelijk bezoek.

Welke uitdagingen komt u tegen binnen uw organisatie of voor deze regio?
Personeel, dat is wat ons zeker bezighoudt. We zien dat het talent niet blijft plakken in de regio, waardoor we telkens nieuwe mensen moeten opleiden. Dat is leuk en doen we graag, maar liefst in combinatie met een stukje continuïteit op basis van een meer vast team. Ik denk overigens  dat wij helemaal niet mogen klagen, want er loopt ook erg veel talent rond hier waar ik erg blij mee ben! Maar hoe houd je ze binnen? Dan gaat het toch om uitgedaagd blijven.

Daaraan gekoppeld, innovatie, vernieuwend bezig blijven. Dat is altijd de uitdaging in ons vak, maar kan ook helpen om het talent hier te houden, wat anders uitvliegt naar de randstad.

Wat heeft u bereikt, waar u het meest trots op bent?
Het meest trots ben ik op het kiezen voor mijn passie, en keuzes durven maken om vanuit die passie te blijven werken en denken. Zo blijf ik dicht bij mezelf en kan ik mensen inspireren vanuit oprechte overtuiging.

Wat doet u het liefst wanneer u niet aan het werk bent?
Ik ben graag in beweging en doe wat aan sport, alhoewel minder dan ik misschien zou willen. Nu ik in Limburg woon pak ik wel weer vaker de (race)fiets, en op vakantie ga ik graag duiken of surfen. Op het strand liggen kan ik niet!

Wat betekent het Maastricht Convention Bureau voor u?
MCB is een partner waarmee we samen werken aan ons doel om Maastricht nog meer op de kaart te zetten als zakelijke bestemming, naast leisure. De stad staat bekend om zijn leisure-mogelijkheden maar heeft ook veel te bieden voor de zakelijke markt. Dat is een boodschap die we samen naar buiten moeten blijven brengen.

* Foto met rechten van Etienne van Sloun

Subscribe to our newsletter

Stay informed through our quarterly newsletter and get valuable insights and all the latest information needed for planning your next conference in Maastricht!