Skip to main content
In the spotlight

Albert Berghof – In the Spotlight

Iedere maand lichten wij een van onze partners en de organisatie waarin hij/zij werkzaam is uit middels een interview. Dit interview plaatsen we vervolgens in de zogeheten rubriek ‘spotlight’. Deze maand is dat Albert Berghof, Directeur eigenaar van Blanche Dael en Blanche Dael Coffeelovers.

Waarom heeft u gekozen voor de functie die u bekleedt?
Die werd er met de paplepel ingegoten bleek achteraf. Ik ben de vierde generatie in ons bedrijf en hoewel ik, maar ook mijn ouders, het niet van plan waren ben ik toch, en met heel veel trots, in het familiebedrijf gerold.

Wat zijn de meest recente ontwikkelingen binnen uw organisatie?
Wij hebben net een project afgerond waarbij we ons koffieassortiment hebben vormgegeven in schakeringen van zwaar naar licht en exotisch. Een flinke klus, maar met een mooi resultaat. En eind 2020 openen we onze nieuwe branderij en theepakkerij in het Sphinxkwartier. Dat is een mooie uitdaging voor ons.

Welke uitdagingen komt u tegen binnen uw organisatie of voor deze regio?
De voor iedereen bekende uitdaging is om de juiste medewerkers te vinden en aan boord te houden. Vooral bij Coffeelovers vergt dat een grote inspanning vanwege de intensieve opleidingstrajecten tot barista. Gelukkig gaat ons dat nog goed af.

Wat heeft u bereikt, waar u het meest trots op bent?
We zijn een stabiel bedrijf met aardige en gemotiveerde medewerkers. We hebben een open blik, een gezonde ambitie en we bruisen van de ideeën. Ik geloof dat ik daar wel trots op ben.

Wat doet u het liefst wanneer u niet aan het werk bent?
Relaxen met een krant, boek of muziek, sporten, lekker eten, de sfeer van een grote stad opsnuiven.

Wat betekent het Maastricht Convention Bureau voor u?
MCB haalt ‘de handel’ naar binnen in Maastricht. Niet alleen met congressen, maar ze helpen ook mee een biotoop te creëren van bedrijvigheid rondom de medische wereld.

In 2011 is het Blanche Dael gelukt om met de medewerking van het MCB het grootste Europese koffie evenement van Europa (World of Coffee) naar Maastricht te halen. Daar heb ik veel goede herinneringen aan.

Subscribe to our newsletter

Stay informed through our quarterly newsletter and get valuable insights and all the latest information needed for planning your next conference in Maastricht!