Skip to main content
In the spotlight

Dante de Boer – In the Spotlight

By 1 August 2019August 5th, 2019No Comments

Iedere maand lichten wij een van onze partners en de organisatie waarin hij/zij werkzaam is uit middels een interview. Dit interview plaatsen we vervolgens in de zogeheten rubriek ‘spotlight’. Deze maand is dat Dante de Boer, Hotel Manager, Hotel Monastère & Café Louis.

Waarom heeft u gekozen voor de functie die u bekleedt?
Een goede vriend uit Maastricht wees mij op de vacature terwijl ik nog in Den Haag woonde en daar werkzaam was. Uiteraard was ik nieuwsgierig want als er iets nieuws opent dan wil ik daar natuurlijk alles over weten. Na een kijkje te hebben genomen op de website van Vondel Hotels, met hun verschillende hotels in Amsterdam, was ik direct enthousiast en dacht ik ‘’Daar ga ik Solliciteren’’. Voor ik het wist had ik de baan en toen moest ik nog gaan bedenken hoe ik alles moest gaan regelen, waaronder terug verhuizen naar het mooie zuiden. Het liep allemaal als vanzelfsprekend. Inmiddels ben ik al anderhalf jaar terug in de culinaire hoofdstad en kan ik mij niet anders meer voorstellen.

Wat zijn de meest recente ontwikkelingen binnen uw organisatie?
Momenteel zijn wij druk bezig met het schijven van een nieuwe menukaart voor Café Louis met onze chef Danny Seegers. Daarnaast zijn we hard bezig met alle voorbereidingen voor diverse reisgezelschappen en de daarbij behorende tarieven voor 2020

Welke uitdagingen komt u tegen binnen uw organisatie of voor deze regio?
Wij merken vooral op HR gebied dat het vinden van de juiste teamgenoten erg moeizaam verloopt. Daarom hebben wij gekeken naar wat wij bijvoorbeeld nog kunnen verbeteren, zodat iets unieks te bieden hebben voor een medewerker waardoor deze zich tot ons aangetrokken voelt. Hierbij kun je tevens ook denken aan werving bonussen voor medewerkers die al werkzaam zijn bij ons.

Wat heeft u bereikt, waar u het meest trots op bent
Het succes van het hotel, de bekendheid en ook Café Louis. Inmiddels zijn we 1 jaar geopend en in het eerste jaar hebben we al een beter resultaat geboekt dan verwacht. Het zijn niet alleen de Maastrichtenaren en de culinaire Limburgers die ons restaurant weten te vinden, maar ook de toeristen uit binnen- en buitenland. Laatst zat ik op een terras in Den Haag. Achter me zaten per toeval mensen die in Maastricht waren geweest. Zij vertelden over hun culinaire ervaring bij Café Louis in Maastricht en benadrukte hierbij hoe lekker zij de steak tartare bij ons vinden. Dan krijg ik toch wel een heel bijzonder gevoel!

Wat doet u het liefst wanneer u niet aan het werk bent?
Werken! Ik vind het heerlijk om ook op mijn vrije dag bezig te zijn met mijn beroep. Ik ben een echte horecaman dus als er ergens een nieuwe zaak opent dan wil ik daar uiteraard een kijkje nemen. Met name ook om andere gerechten te proeven of nieuwe dingen te ontdekken. Daarnaast is het natuurlijk altijd fijn om een goed boek te lezen of wat cultuur te snuiven. Over boeken gesproken, boekhandel Dominicanen is natuurlijk ‘s werelds mooiste boekhandel en dat die in onze stad ligt dat vind ik fantastisch!

Wat betekent het Maastricht Convention Bureau voor u?
MCB is niet alleen voor mij en voor ons bedrijf heel belangrijk maar voor heel Maastricht en de regio. Goed contact, goede afspraken, elkaar helpen en elkaar versterken zijn de sleutels voor succes. Samen positioneren we Maastricht nog beter op de kaart waardoor er een toekomst is voor beide. Iedereen is erbij gebaat dat Maastricht bruist en MCB zorgt daar mede voor net als de bedrijven in en om deze stad.

Subscribe to our newsletter

Stay informed through our biannual newsletter and get valuable insights and all the latest information needed for planning your next conference in Maastricht!